Clubreis groepen 7 en 8 zijn naar Duinenzathe in Appelscha.

We zijn vanuit ons dorp in auto’s naar Appelscha gegaan. Toen we aankwamen hebben we een foto van ons allemaal gemaakt. Bij binnenkomst ging ieder direct in een attractie. Ik ging met een paar jongens in de rollercoaster, dit is een achtbaan. We zijn er vaak in geweest. Hierna zijn we in de botsauto’s gegaan en nog bijna alle andere attracties. We konden zoveel eten krijgen als we wilden, ik heb twee keer patat en broodje hamburger gehad, en 5 ijsco’s. Ik vond en denk iedereen van de groep een leuke dag gehad. Groet Thomas.

Lees verder

Clubreis 12-16-jarigen mei 2023

Wat binne we moai fjourt net?! 

Vrijdagavond verzamelen er 28 jeugd en 7 leiding op "de piip", vol spanning en met veel zin om samen eindelijk weer op clubweekend te kunnen gaan.

Na een kort boottochtje staan we al op Ameland. Jitze en Theresa waren al eerder naar Ameland gegaan om voorbereidingen te treffen. Bij aankomst stonden ze ons op te wachten op de pier om onze tassen mee te nemen. Nog een klein stukje lopen en we komen aan bij accommodatie De Molenhof. Het clubweekend kan beginnen!

De slaapzalen zijn verdeeld en het activiteiten schema en corvee lijst hangt in het zicht. Zelfs de koffie staat voor ons klaar. Elk brengt snel zijn slaapplek in orde en het 1e spel kan beginnen. Erik en Dirk-Johan hebben voor de komende dagen alle spellen bedacht.  Een competitie tussen de jongens en meisjes. Werkt altijd goed.

Middernacht wandelen we onder een prachtige heldere hemel naar het strand. Weer terug, krijgen we een broodje knakworst. Ieder is natuurlijk nog lang niet moe en er volgen nog twee spellen. Pieter heeft twee grote muziekboxen meegenomen, elk heeft wel een verzoekplaatje. De nacht loopt over in de dag, want slapen hebben we echt geen tijd voor.

Zaterdag na het ontbijt gaan we buiten voetballen en volleybalen, lekker omhangen en kletsen. Wij als leiding verbazen ons over de groep. Ieder hoort erbij en er zijn geen aparte groepjes.

Na de lunch gaan we op het strand zandkastelen bouwen, ook zijn er een aantal dames en heren die een sprongetje wagen in de zee. Verder deze middag heeft elk vrije tijd.

Rond etenstijd melden diegenen die corvee hebben zich weer op tijd en helpen volop mee!

De zaterdagavond zit ook weer vol gezellige spellen als een bingo, letterspel en limbo dansen. Om 1:00 stopt de muziek en gaan we op bed, al blijven er nog een paar wakker. Want slapen doen we echt pas als we weer thuis zijn.

Om 9:00 ontbijt! Ieder wordt uit bed getrommeld. Vervolgens begint de kerkdienst. Alle stoelen staan in rijen, de livestream met kerkdienst in Rinsumageast staat aan. De ouderlingen zitten klaar om de dienst te leiden. De jeugd schrikt en verwacht een pittig uurtje. Valt mee, was even een grapje. Sietske verteld over wat je geeft aan een ander krijg je ook weer terug. We spelen het flipperkast spel (wie de bal kaatst kan hem terugverwachten), we lezen een verhaal over de echo (echo roept jouw woorden terug, zo is het ook in jouw leven. Je krijgt je eigen gedrag goed of kwaad terug) en luisteren we naar het lied “de rivier”. Tijd voor koffie en gebak, gekregen van de familie Jorritsma.

Na de laatste keer lunchen, voetballen en omhangen is het tijd om op te ruimen. Om 17:30 zijn we weer terug op “De piip”. Weer een ervaring rijker!

Groeten Theresa, Erik, Dirk-Johan, Pieter, Jitze, Jelle-Teun en Sietske.

Lees verder

Jeugduitje 9 april 2022

Eindelijk was het zo ver. Wat een feest voor de jeugdclubs vanaf 12 jaar en ouder uit Rinsumageest. We gingen naar pretpark Walibi Holland. ‘s Morgens om 08.30 uur vertrokken we in een dubbeldekker met daarin 50 jeugdleden en 6 leiders naar Biddinghuizen. Aangekomen bij het park  ging de jeugd en leiding uitgelaten het park binnen. In no time zat de jeugd in een van de vele achtbanen zoals: untamed, speed of sound, Goliath en ga zo maar door. Sommige van ons durfden overal in en anderen stonden eerst wat onwennig te kijken maar volgden al snel hun voorbeeld. Enkele clubleden gingen zelfs skydiven. Liggend tussen twee kranen werd je omhoog getakeld en bovenaan weer losgelaten zodat je met een snoekduik naar beneden schiet. Jammer dat het weer niet echt meezat. Nu en dan kreeg je een hagel-of regenbui over je heen ook al zat je boven in het reuzenrad. Gelukkig was het daardoor niet druk op het park en dus geen lange wachtrijen. Het was dolle pret en heel veel plezier voor iedereen die mee was!!  Na een zeer geslaagde dag kwam iedereen moe maar zeer opgetogen weer terug op é Geast. Zowel de jeugd als de leiding heeft enorm genoten van deze ontzettend leuke dag!!! Lees verder

Startjûn jeugdwurk Rinsumageast 2021

Freedtejoun 24 septimber hienen we de start fan it jeugdwurk mei in SPEKTAKELTOCHT troch it doarp. En it wie in spektakel!! It wie foar alle jeugd fanôf groep 7 oant en mei de 18+. En de opkomst wie gewéldig. Der wienen allegearre spultsjes troch it hele doarp wer't de ferskate groepen , mei hun begelieding, bylâns moasten. Spikerbroekhingje, stoarmbaan, rinski's, rupsbaan, krùsbôge sjitten, goaltsjeskoppe en reuzeskippybal race. It wie fantastisch!! Dêr wienen Oeral punten mei te fertsjinjen mar ik lieuw dat de bêrn dat net iens sa wichtig founen. By ùs groep, groep 7, yn elts gefal net. Se hienen de grutste wille mei elkoar. Doe't we klear wienen mei alle spultsjes, it wie yntiids al tsjuster, koenen we noch in lekker broadsje hamburger fan e bbq krije mei wat drinken. Ek ûnderweis la•igen we wat drinken mei wat lekkers ùt de bakfyts! Ik kin wol sizze dat it in machtig moaie en slagge joun wie!! We hope dat it hele kommende winterseizoen ek sa goed en gesellich mei elkoar ferrinne mei. Lees verder

Foto's clubreisje groep 7 en 8 Duinenzathe 2018

Lees verder

Jeugdienst November 2013

Lees verder

Clubreis 9 tm 12 jaar 2001 Verkeerspark Assen

Lees verder

Clubreis 13 mei 2000 naar Six Flags Holland

Lees verder

Clubreis 2 mei 1998, 9 tm 11 jarigen naar speelstad Oranje

Lees verder

Clubreis seizoen 1996-1997 12 tm 16 plus jaar Ameland

Lees verder