--

Clubreis 12-16-jarigen mei 2023

Wat binne we moai fjourt net?! 

Vrijdagavond verzamelen er 28 jeugd en 7 leiding op “de piip”, vol spanning en met veel zin om samen eindelijk weer op clubweekend te kunnen gaan.

Na een kort boottochtje staan we al op Ameland. Jitze en Theresa waren al eerder naar Ameland gegaan om voorbereidingen te treffen. Bij aankomst stonden ze ons op te wachten op de pier om onze tassen mee te nemen. Nog een klein stukje lopen en we komen aan bij accommodatie De Molenhof. Het clubweekend kan beginnen!

De slaapzalen zijn verdeeld en het activiteiten schema en corvee lijst hangt in het zicht. Zelfs de koffie staat voor ons klaar. Elk brengt snel zijn slaapplek in orde en het 1e spel kan beginnen. Erik en Dirk-Johan hebben voor de komende dagen alle spellen bedacht.  Een competitie tussen de jongens en meisjes. Werkt altijd goed.

Middernacht wandelen we onder een prachtige heldere hemel naar het strand. Weer terug, krijgen we een broodje knakworst. Ieder is natuurlijk nog lang niet moe en er volgen nog twee spellen. Pieter heeft twee grote muziekboxen meegenomen, elk heeft wel een verzoekplaatje. De nacht loopt over in de dag, want slapen hebben we echt geen tijd voor.

Zaterdag na het ontbijt gaan we buiten voetballen en volleybalen, lekker omhangen en kletsen. Wij als leiding verbazen ons over de groep. Ieder hoort erbij en er zijn geen aparte groepjes.

Na de lunch gaan we op het strand zandkastelen bouwen, ook zijn er een aantal dames en heren die een sprongetje wagen in de zee. Verder deze middag heeft elk vrije tijd.

Rond etenstijd melden diegenen die corvee hebben zich weer op tijd en helpen volop mee!

De zaterdagavond zit ook weer vol gezellige spellen als een bingo, letterspel en limbo dansen. Om 1:00 stopt de muziek en gaan we op bed, al blijven er nog een paar wakker. Want slapen doen we echt pas als we weer thuis zijn.

Om 9:00 ontbijt! Ieder wordt uit bed getrommeld. Vervolgens begint de kerkdienst. Alle stoelen staan in rijen, de livestream met kerkdienst in Rinsumageast staat aan. De ouderlingen zitten klaar om de dienst te leiden. De jeugd schrikt en verwacht een pittig uurtje. Valt mee, was even een grapje. Sietske verteld over wat je geeft aan een ander krijg je ook weer terug. We spelen het flipperkast spel (wie de bal kaatst kan hem terugverwachten), we lezen een verhaal over de echo (echo roept jouw woorden terug, zo is het ook in jouw leven. Je krijgt je eigen gedrag goed of kwaad terug) en luisteren we naar het lied “de rivier”. Tijd voor koffie en gebak, gekregen van de familie Jorritsma.

Na de laatste keer lunchen, voetballen en omhangen is het tijd om op te ruimen. Om 17:30 zijn we weer terug op “De piip”. Weer een ervaring rijker!

Groeten Theresa, Erik, Dirk-Johan, Pieter, Jitze, Jelle-Teun en Sietske.

Ga terug naar de vorige pagina