Uit onze agenda's

zondag

21

juli

Kerkdienst - in Alexanderkerk
Aanvang: 09:30

zondag

21

juli

Kliederkerk in MFC de Beijer
Aanvang: 10.00

zondag

28

juli

Kerkdienst - Leesdienst in Alexanderkerk
Aanvang: 09.30

zondag

04

augustus

Kerkdienst - in Alexanderkerk
Aanvang: 9.30

zondag

11

augustus

Kerkdienst - in Alexanderkerk
Aanvang: 9.30

Hebt u hulp nodig?

Als kerkelijke gemeente willen we u graag helpen om bij kleine of grote problemen in contact te komen met de juiste hulpverlener. Vanzelfsprekend kunt u daarvoor altijd contact opnemen met een diaken of met de predikant of kerkelijk werker. Zij kunnen in samenspraak met u op zoek gaan naar de hulp die u nodig hebt. De gesprekken daarover blijven uiteraard vertrouwelijk, het wordt niet doorgegeven aan anderen, of alleen als u daarvoor zelf expliciet toestemming geeft.

Natuurlijk kunt u ook zelf op zoek gaan, want er is een uitgebreide website met aanwijzingen en gegevens van hulpinstanties in Noord Oost Friesland: de website noordoosthelpt.nl Daar vindt u over bijna elke hulpvraag informatie. Wel moet u daar meerdere keren doorklikken om bij de juiste informatie te komen. Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe u een rolstoel of een scootmobiel kunt aanvragen, dan klikt u op die website noordoosthelpt.nl eerst op “zorg en ondersteuning” en vervolgens op “WMO”. Als u er zelf niet uitkomt, kunt u het dus ook met een diaken bespreken.

Er zijn ook veel christelijke hulpinstanties, waar u door christelijke mensen geholpen kunt worden. Een overzicht daarvan is te vinden op:
https://www.legerdesheils.nl/ Deze site biedt hulp op alle gebieden (ook financien, verslaving, dagbesteding enz). De site is duidelijk, overzichtelijk en in 2 klikken kun je de juiste hulp aanvragen.
Chr.  Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden (CBB) https://www.cbb.nl/
Samen met andere organisaties zet de CBB zich in om lectuur beschikbaar te stellen in groot lettertype tot audioapparatuur. Zie ook Digitale-folder-werk-CCB.pdf

Ook bij christelijke hulpinstanties geldt: diakenen kunnen u goed verder helpen.

Onderstaand vindt u een kort overzicht geven van de telefoonnummers die bedoeld zijn als alarmnummers op het gebied van hulpverlening. Als u dringend een gesprek over uw probleem wilt en niet dagenlang wilt wachten op een afspraak, zijn er een aantal telefoonnummers die u kunt bellen. In veel gevallen is het ook aan te raden om dan contact op te nemen de huisarts, die u door kan verwijzen naar instanties in de (geestelijke) gezondheidszorg.

Telefonische hulplijnen in het kort

Nummer Instantie soort hulp in het kort
(0900)0113 Stichting zelfmoordpreventie Mensen met suïcidale gedachten of gevoelens en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken.
(0900) 0767 Sensoor Psychische problemen
0900 1450 Mind /Korrelatie Psychische problemen
0900 0101 Slachtofferhulp Hulp als u het slachtoffer bent van ongelukken of onrecht
0900-1995 Trimbos Instituut Alcohol-infolijn: bij problemen rond alcoholmisbruik.
0900-1995 (idem) Trimbos Instituut Drugs-infolijn: informatie over drugs en drugsproblemen.