protestantse gemeente
Rinsumageast / Sibrandahûs
16-12-2020

Geen kerkgangers bij de diensten

Maandagavond 14-12 werd door premier Rutte een tweede lockdown aangekondigd. Daardoor staan wij nu voor de vraag of we nog kerkgangers bij de diensten kunnen hebben. Godsdienstvrijheid betekent dat we zelf een afweging moeten maken. Als de maatschappij strenge maatregelen neemt om besmettingen te voorkomen, moeten we als kerk ook extra voorzichtig zijn.

Lees verder
25-07-2020

Kerkbezichtiging / Tsjerkepaad

Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen openkerkenroute in het kader van Tsjerkepaad.

Mocht u echter een bezoek willen brengen aan de Alexanderkerk dan kan dat op afspraak.

U kunt daarvoor het contactformulier invullen (zie onder ‘contact’ ) of – als u een combinatie wilt met een bezoek aan het Museum Klooster Claercamp – een afspraak maken via http://www.kloosterclaercamp.nl

Lees verder
24-03-2020

Spreekuur en telefonisch pastoraat

Bijzondere tijden vragen om aanpassing van werkzaamheden. Het pastoraat in onze gemeente gebeurt vaak door persoonlijk bezoek. Nu de corona maatregelen in ons land van kracht zijn proberen we de persoonlijke bezoekjes tot een minimum te beperken. Uiteraard blijft het in geval van nood altijd mogelijk dat u bezoek krijgt van uw pastor of predikant, dat gaat in overleg.

Lees verder
02-01-2021

Kerkbalans 2021: Geef vandaag voor de kerk van morgen

 

In het begin van deze maand ontvangen alle leden van de PG Claercamp een brief met daarin het verzoek om bij te dragen aan de financiën van onze kerkelijke gemeente. Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari a.s. doen wij ook mee aan de Actie Kerkbalans.
‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ is het thema voor Actie Kerkbalans 2021.

 

Lees verder