Uit onze agenda's

zondag

26

mei

benefietconcert 26 mei "Jazzpresje"
Aanvang: 15.00

zondag

26

mei

Kerkdienst - Taizédienst in Alexanderkerk
Aanvang: 09.30

woensdag

29

mei

Vergadering herinrichting Alexanderkerk
Aanvang: 20.00 uur

zondag

02

juni

Benefietconcert 'It Kwartet' + zanggroep Canzano
Aanvang: 15.00

zondag

02

juni

Kerkdienst - Heilig Avondmaal in Alexanderkerk
Aanvang: 09.30

Aangaande de restauratie van de Alexanderkerk werden er al verschillende concerten e.d. georganiseerd. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan het restauratie-fonds door de te houden collecten na afloop.

 

Voor de planning en welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd kunt u kijken naar de presentatie welke aan de gemeenteleden is getoond tijdens de gemeenteavond en de inloopmiddag van 11 mei. Voor de herinrichting ziet u ook de ideéén van de werkgroep. Vanwege de verwachtte kosten van de herinrichting zullen er hier en daar wel aanpassingen plaats moeten vinden. Presentatie-restauratie-Alexanderkerk

Om te zien wat er in de laatste eeuw zoal is veranderd in en om de Alexanderkerk kunt u deze presentatie bekijken. De Alexanderkerk in tekeningen en foto’s

In de Alexanderk vind u nog een aantal graven en grafstenen.     Graven in de Alexanderkerk presentatie

 

Hieronder vind u wat er zoal is georganiseerd en wat er te verwachten is.

2 Juni benefietconcert ‘It Kwartet’ + zanggroep Canzano, aanvang 15.00 uur

 

Benefietconcert Jazzpresje op zondagmiddag 26 mei a.s.

In het kader van de benefietconcerten die worden georganiseerd voor de herinrichting van de Alexanderkerk in Rinsumageast, speelt in deze kerk op zondagmiddag 26 mei 2024 om 15.00 uur de band Jazzpresje. Jazzpresje brengt een diverse mix van goed in het gehoor liggende en redelijk bekende jazz-standards ten gehore. De band is ontstaan uit een initiatief van Jazz-Dokkum om jazzliefhebbers/muzikanten met elkaar in contact te brengen om samen te spelen. Maar ook om het publiek kennis te laten maken met de jazzmuziek. De bandleden zijn Saakje Zijlstra, toetsen en zang, Frans Hoff, basgitaar, Dirk de Rover, saxofoon, Leo Roodhof, drums, Jan van der Meer, gitaar. Van harte aanbevolen!

Het 3de benefiet concert van vrijdag 26 april 2024 van het  Vrouwenkoor Voxstrot en instrumentaal ensemble Camarata Dockum brachten het programma ‘De kracht van Muziek’ ten gehore.  Ze gaven een zeer indrukwekkend concert gebaseerd op de situatie in de interneringskampen op Sumatra tijdens de Japanse bezetting in de 2e wereldoorlog.

Deze muziek is ontstaan in een vrouweninterneringskamp op Sumatra tijdens de Japanse bezetting van Nederlands Indië in WO II. De vrouwen verkeerden in erbarmelijke omstandigheden, maar wisten kracht te putten uit muziek. Twee van hen bleken in staat om uit het hoofd de noten van grote werken uit het klassieke repertoire op papier te zetten. Zo ontstond een “stemmenorkest”, want de vrouwen hadden enkel hun stem beschikbaar als instrument. Het wonder van de muziek gaf velen van hen de kracht om deze ellendige periode te doorstaan en te overleven. Na de oorlog kwam de collectie manuscripten terecht in de muziekbibliotheek van de Stanford University in Californië. Mede door het boek van Helen Colijn “De kracht van een lied” en de vele lezingen die zij in de tachtiger jaren daarover gaf is de muziek verder de wereld overgegaan.

Het 2e benefietconcert zondag 14 april voor de restauratie van de Alexanderkerk werd gegeven door het kleinkoor Beyers Naudé.
Zij brachten een lenteconcert met Noord-Europese muziek.
De aanwezigen genoten van de prachtige zuivere klanken van de a capella liederen en de stukken met een veelheid aan verschillende instrumenten.

Het Goedhoutensemble gaf op zondag 7 april 2024 de aftrap van een reeks concerten ten behoeve van het restauratiefonds.