14-08-2022

Kerkdienst zondag 14 augustus 2022 in Alexanderkerk

Extra informatie

Datum: 14-08-2022
Aanvang: 09.30 uur
Locatie: Alexanderkerk
Voorganger: Dhr. Y. Zagema
Collecten: Zending / kerk
Organist: Pieter van der Lugt

Collecte Zomer Zending: Egypte: de kerk staat op tegen armoede in het dorp in Egypte

Met een groot ontwikkelingsprogramma investeert de Koptische kerk in dorpen in heel Egypte met als doel: minder armoede. In elk dorp werkt ze samen met de inwoners drie tot vijf jaar lang aan betere gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid en huizen. Er worden bijvoorbeeld alfabetiseringscursussen georganiseerd, ondernemers kunnen kleine kredieten afsluiten en huizen worden gerepareerd. De armste inwoners worden geholpen om stroom en water te kunnen blijven betalen. Zo werken kerk en samenleving samen onder het motto: ‘Veranderen kan’.

De kleine Koptisch Orthodoxe gemeenten in Egypte zijn springlevend en van grote betekenis voor de samenleving. In de steden, maar ook op het platteland van Egypte heerst veel armoede. Via de diaconale organisatie BLESS leert de Koptische Orthodoxe kerk mensen om zelf hun armoede te lijf te gaan en met elkaar te werken aan een betere toekomst voor hun dorp en wijk.

Mensen uit de kleine Koptische Orthodoxe gemeentes voeren dit diaconale werk zelf uit. En dat werk beperkt zich zeker niet tot de eigen kerk: het hele dorp of de wijk profiteert ervan. Regelmatig doen ook moslims mee met de projecten.

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen via de collecte in de kerk of door uw bijdrage over te maken via Diaconie PG Claercamp: IBAN: NL86RABO038.83.39.462 ovv : zomerzending Egypte.

Hartelijk dank!

Ga terug naar de vorige pagina